bijwerkingen bij kanker

(Voorheen SIB op maat)

Patiënteninformatie voor zorgverleners
over bijwerkingen van oncologische middelen

Nieuw design: nieuwe functionaliteiten

Wij hebben de website SIBopMaat een nieuwe naam gegeven: BijwerkingenbijKanker. Ook de vormgeving was na ruim 15 jaar dringend toe aan een nieuw jasje.
Maar voor de rest blijft de website zoals hij was: bedoeld voor verpleegkundigen en andere zorgverleners om patiënteninformatie over bijwerkingen samen te stellen voor patiënten die systemisch behandeld worden.

We hebben hierbij nieuwe functionaliteiten toegevoegd:

  • zonder in te loggen kun je er ook voor kiezen om de vaak voorkomende bijwerkingen (1-10%) te tonen (door deze optie aan te vinken)
  • ook optioneel aan te vinken: informatie over veilig omgaan met excreta
  • de bijwerkingen zijn ook per middel van een kuur zichtbaar
  • per middel is de middelengroep vermeld
  • mogelijkheid om bijwerkingen te deselecteren (verwijderen)
  • mogelijkheid om extra middelen toe te voegen aan een behandelplan
  • mogelijkheid (maar geen verplichting) om kankersoorten te koppen aan ziekenhuizen, zoals IKNL dat ook voor de landelijke behandelplannen heeft gedaan

Wat nog steeds mogelijk is: u kunt als (oncologie)verpleegkundige inloggen op de website, om uw behandelplannen eenmalig qua tekst aan te passen en uit te printen.
Heeft u nog geen account om in te loggen? Maak hier uw account aan.

Informatie voor patiënten

Voorheen was bijwerkingenbijkanker.nl bedoeld voor patiënten. Deze website is voortaan gericht op zorgverleners. Het biedt verpleegkundigen de mogelijkheid om ziekenhuisspecifieke behandelplannen op maat te maken en deze informatie in het ziekenhuis uit te reiken aan patiënten. Uiteraard kunt u als patiënt hier nog steeds opzoeken welke mogelijke bijwerkingen verschillende oncologische middelen kunnen geven. Wanneer u 'landelijke informatie' selecteert, kunt u daarna de kankersoort selecteren. U krijgt dan een overzicht te zien welke kuren en middelen bij deze kankersoort gegeven worden.